Media Livestream

Live stream button

Hoofdmenu

    Dit e-mailadres is beschermd door spambots, je hebt Javascript nodig om dit te kunnen bekijken

Publiciteit

 

Telefoon: +32 (0)55 60 45 58

http://www.soco-care.be/

        


Home arrow Onze levenslijn
Onze Levenslijn
Artikel Index
Onze Levenslijn
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7

Het radiolandschap in Vlaanderen onderging de laatste decennia, zowel nationaal als regionaal, tal van grondige veranderingen.Na het opdoeken van de piraatzeezenders rezen vanaf het begin van de jaren tachtig de "vrije radio's" als paddestoelen uit de grond.

Muziekminnend Vlaanderen kreeg ook zijn eerste popzender, Studio Brussel. BRT-radio kreeg een facelift. Stilaan werden ook de lokale radio's een vaste waarde in het medialandschap.

Velen profileerden zich door de jaren heen als een volwaardige streekradio, voorzien van de nodige lokale en culturele inbreng.Zo hebben de regio's Waregem-Ronse en Kortrijk-Oudenaarde sinds 1982 hun eigen drukbeluisterde streekzender: RADIO MEDIA, vroeger gekend als Radio Express, die dankzij een hecht team van eigen medewerkers dagelijks een uitgekiende en gevarieerde muziekkeuze verzorgt vanuit een high-tech studio en daarmee een zo ruim mogelijk luisterpubliek aanspreekt.

Zoiets werd natuurlijk niet van dag op dag verwezenlijkt maar kende een lange weg... Ons levensverhaal...

1982


De eerste radiokreetjes...

In de zomer van 1982 groeide bij een aantal streekgenoten het idee om een onafhankelijk radiostation op te richten in Groot-Anzegem. Plannen werden gesmeed, budgetten voorzien en V.Z.W. Express werd boven de doopvont gehouden.

1983


Op 21 januari 1983 startte Radio Express met zijn eerste uitzending vanuit Anzegem. Enkele stichters van de omroep, Willy Vervoort, Gino Lietaer, Selly en Roberto zijn nu nog altijd actief bij Radio Media.

De eerste uitzendingen gebeurden vanuit de gebouwen van Vanlancker Textiel in de Holstraat 50 in Anzegem. Radio Express was meteen een succes dankzij een grote verscheidenheid aan programma's met een lokaal karakter. Zowel jong als oud vonden toen al hun gading bij deze radio. Het grandioze succes van Radio Express bleek uit de grote opkomst bij vele van onze organisaties. Een van de onvergetelijke monumenten was de deelname aan de Gaperstoet op 26 Juni 1983 met de Radio Express-locomotief, die door de hoofdstraten van het dorp Anzegem sputterde. Toen al liep de Radio Expresstrein als een goed geoliede machine. Op 10 Juli 1983 organiseerde Express zijn eerste familiefeest met een reuzenbarbeque. die werd opgeluisterd door het jeugdensemble "Intermezzo". Klap op de vuurpijl werd een geslaagde namiddagmarkt in de verkeersvrije Holstraat te Anzegem.

Graadmeter voor de populariteit van "'t muzikaal kloppend hart" uit Anzegem, was het eerste fanbal op 12 mei 1983 met diverse optredens. Duizend aanwezige fans kwamen opdagen in feestzaal 't Park te Tiegem. 
© 2018 Radio Media - Jouw muziekradio op 107 FM
Alle informatie is auteursrechtelijk beschermd en mag op geen enkele wijze opnieuw verspreid worden, in welke vorm dan ook, zonder uitdrukkelijke toestemming.
De podcast is een gesproken podcast. De gebruikte tune is eigendom van Radio Media.