Media Livestream

Live stream button

Hoofdmenu

    Dit e-mailadres is beschermd door spambots, je hebt Javascript nodig om dit te kunnen bekijken

Publiciteit

 

Telefoon: +32 (0)55 60 45 58

http://www.soco-care.be/

        


Home arrow Onze levenslijn
Onze Levenslijn
Artikel Index
Onze Levenslijn
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7

1984


In de zomer van 1984 werd de Holstraat opnieuw verkeersvrij gemaakt en feestelijk ingericht voor het tweede familiefeest. Ruim 1500 sympathisanten waren getuige van een aperitiefconcert en genoten in volle zon van een overheerlijke barbeque.

Op 15 december volgde de vedettennacht in Tiegem. Dit keer in een ruime feesttent. Vele internationale radio- en TV-vedetten zoals John Spencer, Henk Wijngaert, Jose en Ben Cramer passeerden die avond de revue en bezorgden de vele fans tot in de late uurtjes een wervelende muzikale show.

1985


Dat de Anzegemse vrije radio ook grote internationale tenoren inspireerde, bleek uit een bezoek van de Duitse schlager zanger Freddy Breck, die in de zomer van 1985 afzakte naar de studio. Hij verzorgde toen met DJ Selly een radiospecial. Na afloop van dit programma maakte Freddy Breck uitgebreid kennis met de talrijk opgekomen fans en medewerkers.

Om nieuwe investeringen mogelijk te maken en de kas wat te spijzen - radioreklame was in die periode niet toegelaten - volgden de feestaktiviteiten zich in snel tempo op. Op vrijdag 20 september werd nog maar eens een vedettennacht georganiseerd. In het gemeentelijk sportcomplex "La Moderne" in Kluisbergen werden ruim 1300 aanwezigen getracteerd op Salim Seghers, Jack Jersey en Benny Neyman onder begeleiding van het orkest Lou Roman.

Vele fans herinneren zich misschien nog de verassingsact, Rod Saint Clair, die toen de hele "La Moderne"-zaal imponeerde met een wervelende show.

1986


Op vrijdag 21 februari werd ons derde karnavalbal in feestzaal 't Park in Tiegem een shot in de roos. Die avond klommen de Havenzagers op het podium en "'s nachts na tweeen" werden nog menig danspasjes gezet. Maar de feeststemming werd overschaduwd door minder positief nieuws. Diezelfde dag moesten de uitzendingen van Radio Express worden gestaakt, toen de apparatuur in beslag werd genomen. Om kwart voor tien 's ochtends kwam de toemalige RTT de antennes verzegelen. De zendinstallatie werd in beslag genomen. Radio Express was illegaal en werd de mond gesnoerd. Een proces-verbaal bracht zelfs een aantal medewerkers voor het gerecht. Het optimisme bleef groot, maar de Express-clan kon in 1986 "het muzikaal kloppend hart" niet meer reanimeren. 
© 2018 Radio Media - Jouw muziekradio op 107 FM
Alle informatie is auteursrechtelijk beschermd en mag op geen enkele wijze opnieuw verspreid worden, in welke vorm dan ook, zonder uitdrukkelijke toestemming.
De podcast is een gesproken podcast. De gebruikte tune is eigendom van Radio Media.