Media Livestream

Live stream button

Hoofdmenu

    Dit e-mailadres is beschermd door spambots, je hebt Javascript nodig om dit te kunnen bekijken

Publiciteit

 

Telefoon: +32 (0)55 60 45 58

http://www.soco-care.be/

        


Home arrow Onze levenslijn
Onze Levenslijn
Artikel Index
Onze Levenslijn
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7

1994


Radio Media wil elk jaar weer zijn grenzen doorbreken. We kwamen dan ook op het idee om de traditionele top 100 aller tijden uit te breiden naar een top 1000 aller tijden. De hele Mediaploeg werkte samen om 72 uur lang live-radio te brengen.

In september 1994 trokken de medewerkers van Radio Media Sport een nieuwe sport-outfit aan en boksten ze een uitgebreider en gevarieerder programma in elkaar. Alle streekploegen werden gecontacteerd en er ontstond een nauwe samenwerking.

1995


In mei waaide een nieuwe wind door de Media programmatie. De oude programmalijst werd volledig door elkaar geschud en nieuwe items werden ingevoerd. We vierden de geboorte van onze nieuwe lijst met een 24 uur durende live-uitzending: "Het Lenteoffensief".

Het Avelgemse sportleven bleef niet stilstaan wat bleek uit de fusie van de 2 Avelgemse voetbalploegen tot KVK Avelgem. Dit was meteen de ideale gelegenheid om Radio Media dichter bij het sportgebeuren in Avelgem te brengen. Radio Media werd van toen af hoofdsponsor waardoor ons logo op de shirts van het team schittert.

1996


Om nog eens extra in de kijker te zetten dat de luisteraars bij ons op de eerste plaats komen organiseerden we op 16 augustus de 24 uur van de luisteraar. Niet alleen mochten de luisteraars zelf de muziekkeuze bepalen, maar in samenwerking met een aantal plaatselijke handelaars konden we de luisteraars trakteren op schitterende prijzen.

1997


Op 8 juni ging Radio Media volledig digitaal. Cassettedecks werden vervangen door de laatste nieuwe ontwikkeling op het gebied van opname- en weergave-apperatuur: de minidisc. Radio Media was vanaf nu te beluisteren in superkwaliteit.

Vanaf 29 juli 2001 start Radio Media met uitzendingen in stereo. Rond dezelfde periode wordt beslist aan te sluiten bij de Contact groep, en wordt Family radio Media boven de doopvond gehouden. Op 22 oktober van datzelfde jaar verandert de naam in Contact 2 Avelgem. Inmiddels Is Contact2 als keten ter ziele gegaan en is radio Media opnieuw een autonoom station geworden met een  eigen 24-uurs programmatie.

Maar de techniek staat niet stil, en verdere digitalisering drong zich op. Was de kwaliteit van MD’s (mini-disc) top in 1997, al vlug beslisten onze radio jongens om elke noot muziek digitaal, de ether in te sturen. Computers zouden al vlug de soms zware taken van onze groep onbezoldigde medewerkers grotendeels overnemen.

Alhoewel, live-radio is nog steeds een stuk spontaner, en Radio Media wou absoluut de band met de luisteraar aanhouden. Diverse speciale uitzendingen, zoals het mid-zomerse “Media-Tropical”, diverse Top 100’s, Jaaroverzichten, of de typische Media-eindejaarsprogrammatie, waarin elke keer schitterende prijzen werden weg geschonken, zagen het daglicht. Met massale reacties tot gevolg! Vrije, spontane, onafhankelijke radio in Avelgem, in de Vlaamse Ardennen, in de regio Waregem – Ronse, Kortrijk - Oudenaarde was, ondanks de bikkelharde concurrentie van grote regionale radiostations niet dood! Dat bleek duidelijk op 107fm. 
© 2018 Radio Media - Jouw muziekradio op 107 FM
Alle informatie is auteursrechtelijk beschermd en mag op geen enkele wijze opnieuw verspreid worden, in welke vorm dan ook, zonder uitdrukkelijke toestemming.
De podcast is een gesproken podcast. De gebruikte tune is eigendom van Radio Media.