Media Livestream

Live stream button

Hoofdmenu

    Dit e-mailadres is beschermd door spambots, je hebt Javascript nodig om dit te kunnen bekijken

Publiciteit

 

Telefoon: +32 (0)55 60 45 58

http://www.soco-care.be/

        


Home arrow Onze levenslijn
Onze Levenslijn
Artikel Index
Onze Levenslijn
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7

2010

Begin 2010 dreigt het zwaard van Damocles plots boven Radio Media te hangen. De eigenaar van het gebouw in de Ruggestraat maakt een eind aan de huurovereenkomst! De woning moet gesloopt worden om plaats te maken voor twee nieuwbouwwoningen. Wat het bestuur en de medewerkers nooit gedacht hadden, wordt plots een donderslag bij heldere hemel: wij moeten op zoek naar een nieuwe locatie!

Veel kopzorgen dus, want behalve het feit dat een verhuis veel praktische rompslomp met zich meebrengt, is er ook nog het kostenplaatje. In tijden van recessie is het ook voor zelfbedruipende lokale, omroepen geen sinecure om de eindjes aan elkaar te knopen. (Want: waarom moeten “vrije” radio’s wel hun bijdrage betalen aan SABAM, maar krijgen zij, in tegenstelling tot de “nationale” oproepen geen financiële steun om te kunnen werken?)

Maar dankzij een hard zwoegende bestuursploeg, en een altijd enthousiaste groep aan medewerkers kwam al snel het geruststellende bericht dat er een andere uitzendplek was gevonden. Dhr. Willy Naessens was bereid om een deel van zijn Koetsenmuseum, gelegen langs de boorden van de Schelde, in de Pontstraat 41 te Berchem (Kluisbergen) af te staan, en te laten inrichten als nieuw onderkomen voor Radio Media.

Alleen zorgde nu nog de verhuizing van de zendmast (36 meter hoog) voor de nodige kopzorgen. Afbreken en weer opbouwen? Tijdrovend en duur…

Daarom werd er uitgekeken naar een hoogte waarop een kleinere mast en antennes kon worden gezet. In Avelgem was er echter geen enkel gebouw te vinden dat hoog genoeg is. Uiteindelijk werd dit wel gevonden in het nabijgelegen Kerkhove. De gebouwen van Limagrain, Clovis Matton bleken hoog genoeg, en al vlug werd er een akkoord afgesloten om de zendinfrastructuur hier te plaatsen.

Wat sommigen als “onmogelijk” bestempelden, of “niet haalbaar” werd in een mum van tijd verwezenlijkt! Tijdens de ganse periode van opbouw van de antennes en de verhuis en inrichting van de nieuwe studio’s slaagden we er in om geen enkel moment uit de lucht te zijn. Slechts één dag dienden onze luisteraars het te stellen zonder hun vertrouwde programma’s, en konden wij hen enkel non-stop muziek aanbieden. Geen enkele andere onafhankelijke radio was daar tot op heden in geslaagd.

Op 10 november 2010 werden de nieuwe studio's, in aanwezigheid van tal van prominenten, sponsors en vele perslui, officieel geopend. Radio Media is, zeker als enige overblijvende, vrije radio in de Kortrijkse regio, klaar voor een nieuwe bladzijde en uitdaging in zijn geschiedenis! Natuurlijk blijven de pijlen (en antennes) gericht op ons volledige doelgebied: de regio Kortrijk - Oudenaarde; Waregem - Ronse.

Wordt vervolgd

 

 

 

  
© 2018 Radio Media - Jouw muziekradio op 107 FM
Alle informatie is auteursrechtelijk beschermd en mag op geen enkele wijze opnieuw verspreid worden, in welke vorm dan ook, zonder uitdrukkelijke toestemming.
De podcast is een gesproken podcast. De gebruikte tune is eigendom van Radio Media.