Buit uit Wortegem-Petegem gevonden na achtervolging

De politie heeft vrijdagmorgen een Roemeense dievenbende klemgereden na een achtervolging door Anzegem en Waregem. Ze hadden eerder vannacht toegeslagen in Wortegem-Petegem.

De dieven waren op heterdaad betrapt bij een inbraak in een bestelwagen in de Kerkstraat in Anzegem, en vluchtten weg. De eigenaar van de bestelwagen zag mannen wegvluchten in twee auto’s met Franse nummerplaat. Meteen werd het ANPR-netwerk ingeschakeld in de hele regio: Politie van de zone Vlaamse Ardennen, MIRA en Gavers.

De politie van de zone MIRA zette de achtervolging in, door Anzegem en Waregem, en kreeg ook bijstand van andere zones. Ze kon de dieven klemrijden. In de Kruishoutemseweg gingen ze over de kop.

In de ene auto zaten twee Roemenen, één van hen probeerde zelfs nog even te vluchten. In de andere auto drie Roemenen, aan boord veel werkmateriaal. Een deel daarvan hadden ze gestolen in een bestelwagen in Wortegem-Petegem, in de Waregemseweg.

De vijf Roemenen zijn opgepakt.