Incident tegen nieuwkomers in Vichte

In Anzegem is misnoegen ontstaan door incidenten aan de noodwoningen van het OCMW in Vichte. Daar wonen vaak nieuwkomers die wachten op een nieuw onderkomen. 

Onbekenden hebben daar groenten- en fruitresten tegen de gevel gegooid. Burgemeester Gino Devogelaere uit zijn misprijzen, net als voormalig schepen en huidig Vlaams Parlementslid Jeremie Vaneeckhout van Groen. 

De politie onderzoekt de zaak.    

Neen aan vreemdelingenhaat.

IN MIJN ANZEGEM. IN HET WARME VICHTE. MENSEN MET MENSEN.Dit weekend werden de studio’s van onze nieuwkomers bekogeld met appelen en tomaten. De mensen wonen daar in afwachting van de uitspraak over hun asielaanvraag. Daar wonen mensen.Kijk, het is heel simpel. Wie het ook was en wat de reden ook is.Je kan het eens/niet eens zijn met het beleid rond migratie of erg bezorgd zijn. Spreek daar gerust politici over aan, ik maak als parlementslid zelf graag uren vrij om hierover normaal in gesprek te gaan. Ook over je andere zorgen trouwens. Hoe hard we ook van mening kunnen verschillen. Dat is democratie en gezond verstand.Je kan het eens/niet eens zijn met hoe de gemeente dit beleid uitvoert. Als je problemen of bezorgdheden hebt, contacteer het sociaal huis, de gemeente, zo je wil zelfs de politie. Dat is gezond verstand.Maar dit doe je niet, nooit, tegen geen enkele voordeur of gevel. NOOIT. Hier niet, elders niet. Zo ken ik onze dorpen niet. Voor dergelijk (racistisch) vandalisme is geen plaats. Nooit. We zijn mensen. Allemaal.Niet met mij. Deel als je het eens bent.

Geplaatst door Jeremie Vaneeckhout op Maandag 25 november 2019