Villa Madiba opent zijn deuren

Een belangrijke dag voor Villa Madiba in Avelgem: 19 nieuwe bewoners trekken in het wooncomplex. Ze hebben een beperking en hebben grote zorgbehoefte. Groep Ubuntu x 8K zal instaan voor die zorg. Villa Madiba is opmerkelijk: de Avelgemse zakenman Filip Balcaen investeerde via zijn Baltissimo mee in het project.

“De bouw is tot stand gekomen na een bestuursvergadering waar iedereen het erover eens was dat we iets moesten kunnen doen voor zwaar zorgbehoevende personen,” zegt bestuurslid Eric Marijsse. “We kregen al snel het vertrouwen van Filip Balcaen. Door een stuk grond bij te kopen naast onze eigendom konden we concreet plannen maken en waren we vertrokken.”

Goed nieuws voor huidige bewoners

Met Villa Madiba breidt Ubuntu x 8K haar aanbod uit, maar het kan ook oudere bewoners, voor wie de zorg bij de groep nu wat te moeilijk zou worden, toch helpen om te blijven in hun vertrouwde organisatie. “Op vlak van architectuur is Villa Madiba een pareltje,” zegt Els Rapsaet. “Alle mogelijke voorzieningen zijn getroffen om de beste zorgen te kunnen bieden binnen een hedendaagse inrichting en design. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe bewoners zich hier snel thuis zullen voelen.”

LEES OOK: