Drinkwater in regio is nu minder hard

De Watergroep levert voortaan zachter drinkwater aan inwoners van Anzegem, Avelgem en een deel van Waregem. Het water was te hard, en bevatte dus te veel kalk. Dat was wel gezond, maar niet zo goed voor huishoudapparaten.

Sinds begin deze maand is in Waarmaarde bij Avelgem daarom een nieuw waterproductiecentrum in gebruik genomen. Daar maken ze het drinkwater achter, dus met minder kalk. 13.000 huishoudens in onze regio krijgen nu via die weg zachter drinkwater aangeleverd.

“Zacht water levert een aantal voordelen op,” zegt De Watergroep. “Hoe zachter het water, hoe meer comfort. Er is minder waspoeder nodig. Douches en kranen zijn gemakkelijker te reinigen en boilers, waterkokers en koffiezetapparaten moeten minder vaak ontkalkt worden én gaan langer mee.”

De Watergroep raadt wel mensen aan -als ze zelf een waterontharder hebben- dat toestel opnieuw te laten afstellen op basis van het nieuwe drinkwater. Je moet ook de instellingen van je vaatwasser veranderen.